İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK

2020-10-14

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.

 

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe,  mevduat oranı üzerinde yatırım kredisi kullanan şehirlerin ‘girişimci kent’ olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Adana iş dünyasının bankalarda yer alan mevduat kadar kredi kullanmadığını belirten ATO Başkanı Menevşe, “Mevduatının iki katı kredi kullanarak yatırım yapan kentlerimiz var. Hareketlilik burada, hızlı büyüme burada. Adana da bunu başaracak. Bunun için ilk şart, iyi iş fikri olan girişimcileri kentte tutabilmek” dedi. 

 

ORTAK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED)’in yönetim kurulunu ağırlayan ATO Başkanı Atila Menevşe,  inovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceklerini söyledi. GED’in kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Menevşe, “Yeni girişimci, mentör, melek yatırımcı ve iş dünyasına yönelik kurumları aynı çatı altında buluşturarak yeni markalar, yatırımlar kazandırmanın amaçlandığı bir derneğe ATO olarak destek vermeye, ortak aktiviteler gerçekleştirmeye hazırız. Sizleri kutluyor, başarılar diliyoruz ” dedi.

 

GED KALDIRAÇ OLACAK

GED Başkanı Esra Özden de mevduattaki parasıyla değil, markalarıyla gündeme gelen bir bölge olmak istediklerini söyledi. Adana ve Mersin’deki üniversitelerin her yıl binlerce mezun verdiğini, bunlar arasında girişimci olmak isteyen çok yetenekli gençlerin, yalnız kaldıkları için kamu ya da özel sektörde çalışmaya mecbur kaldıklarını söyledi. Türkiye’nin özellikle bilişim ve iletişimde yeni markaların Çukurova’dan çıkabileceğini GED’in de bu süreçteki en etkin kaldıraçlardan biri olacağını anlatan Özden, “Bir yıldır üzerinde çalıştığımız GED’i kurduk. Şimdi hızla icraat içeren etkinliklere başlayacağız. Bu çerçevede ATO’dan aldığımız manevi destek en önemli gücümüz olacak” dedi. 

 

Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin ATO ziyaretinde GED Başkan Yardımcısı Barış Avcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Aysel Eyüpoğlu, Mehmet Uluğtürkan ve Tezcan Altınordu da hazır bulundu. 

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/ged\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}